Zaanse Molendag 2013

Share

Facebook Twitter Google+

Uitgenodigd door molen Het Jonge Schaap hebben we dit najaar daar een dag voor vrijwilligers georganiseerd, op de Zaanse Schans. Deze vrijwilligers zijn afgelopen jaar spontaan komen helpen met het onderhoud aan de botter. Sommigen van hen hadden zelfs nog nooit mee gevaren. Daar moest iets voor terug gedaan worden. De dag viel toevalligerwijs ook nog samen met de Zaanse Molendag.

Bij de molen kwamen we Bruno tegen, vriend van de molenaar, die enthousiast aan het fotograferen was. We hebben hem toen ook uitgenodigd om op te stappen. Hieronder volgt z'n impressie van het tochtje dat volgde. Zo is er de hele dag gevaren, ook met willekeurige bezoekers aan de molen. De dag eindigde met een borrel en een soupertje. Dit is voor herhaling vatbaar, iedereen heeft zich uitstekend vermaakt.

Een botter vraagt veel zorg en onderhoud. Met dit soort activiteiten hopen we het voor mensen leuk te maken om te komen helpen. Door mee te kunnen varen krijgt iedereen de kans om het bottertje beter te leren kennen en meer betrokken te raken. Ook de reis hier naar toe, na de Elburger Botterdagen, en de reis terug naar de vaste ligplaats in Enkhuizen was daarom voor de vrijwilligers.